צמיגים, תקרים ומה שביניהם
כידוע הרכב שלנו מגיע ללא גלגל חליפי, כמרבית הרכבים החשמליים היום.
יש הטוענים שמאז המעבר לחשמלי הם סובלים יותר מתקרים מבעבר, אצלי לא מרגיש שינוי.
טוב אז איך מתמודדים ומה עושים?
הצמיגים שמגיעים עם האניאק
דגמי צמיגים שסופקו עד כה עם האניאק, היו עד היום מ 4 מותגים: Bridgestone, Pirelli, Hankook ו Continental.
דגמי LOFT, LOUNGE, LODGE סופקו עם חישורי 19 וצמיגים במידות 235/55R19 לצמד הקדמי ו 255/50R19 לצמד האחורי.
דגמי SUITE, ECOSUITE ו SPORTLINE סופקו עם חישורי 20 וצמיגים במידות 235/50R20 לצמד הקדמי ו 255/45R20 לצמד האחורי.
רכבים ברמת אבזור SUITE ומעלה הגיעו עד לא מזמן עם צמיגים עם חומר אטימה מובנה, ניתן לוודא לפי הסימון על הצמיג B-seal. המטרה היא להתמודד מיידית עם תקרים קטנים. החומר המובנה נמצא על ההיקף הפנימי של הצמיג ובגלל לחץ האויר בצמיג (ולעיתים עם קצת עזרה של הכנסת מברג דק לתקר ו"משיכת חומר החוצה") אמור לסתום תקרים עד רמה מסוימת. כמובן שזה לא פיתרון למקרה של קרע, תקר רציני או תקר/קרע בדופן.
כך זה נראה מבפנים:
רמות הגימור LOFT, LODGE, LOUNGE הגיעו עם צמיגים ללא B-SEAL. יתכן שמעכשיו כלל הרמות יגיעו ללא B-SEAL. נתקלנו באחרונה במקרים כאלו. יש לוודא מה רשום בהזמנה של הרכב.
לתשומת ליבכם, לעיתים נרשם בהזמנה (בטעות) צמיגי RUNFLAT, צמיגים עם B-seal אינם צמיגי RUNFLAT. רכבי אניאק לא מגיעים ולא הגיעו עם צמיגי RUNFLAT. צמיגי RUNFLAT מטרתם שונה, הם לא מתמודדים עם תקרים ולא עוזרים בנושא אבל כן מאפשרים נסיעה קצרה עד לפנצריה עם צמיג ריק מבלי להרוס את הצמיג.
לחץ אויר תקין
חשוב מאוד ובייחוד ברכב בשמקל 2 טון פלוס, לשמור על לחץ אויר תקין בצמיגים. טבלת הלחצים המומלצת ע"י היצרן מודבקת בקורה הפנימית המפרידה בין דלת הנהג הקדמית ובין הדלת האחורית ונראית כך:
*הלחץ מצוין ביחידות BAR, מרבית עמדות הניפוח מאפשרות מעבר בין באר ל PSI ולהיפך, על מנת שלא תצטרכו לחשב. למי שמתעקש לחשב, 14.5PSI = 1BAR, כלומר 2.7 באר הם 39.15PSI או בקירוב מספק 39 PSI.
ערכת ניפוח
הרכבים שלנו מגיעים עם ערכת ניפוח הכוללת קומפרסור וחומר אטימה. גם רכבים שבעבר לא קיבלו ערכה (היה נהוג לא לספק ברכבים עם צמיגי B-seal) לאחרונה קיבלו הודעה שהערכה תסופק על ידי היבואן. ערכת הניפוח כאמור כוללת קומפרסור חוטי המתחבר למצת ומיכל חומר איטום לשימוש חד פעמי. מומלץ להחזיק מיכל חומר נוסף ולא להיתקע בלי חומר לאחר שימוש.
מיכל חומר מקורי נמכר בארץ במחירים מוגזמים של סביב 400 ש"ח, מדי פעם אנחנו מארגנים בקבוצה רכישה של חומר חליפי מתאים לקומפרסור, בקניה האחרונה זה היה במחיר של 120 ש"ח.
שידרוג נחמד לקומפרסור הוא קומפרסור נטען אלחוטי עם תצוגת לד (150-200 ש"ח בהזמנה ONLINE מאתרים שונים). מאוד קטן ונוח לשימוש, מעט איטי יותר ודורש טעינה אבל מצד שני משמש גם לבדיקת לחץ אויר ומילוי מדויק (נניח ל 39 PSI) קצת קשה לדייק עם הקומפרסור המסופק בערכה.
ובכל זאת, אני רוצה צמיג ספייר...
רבים מחברי הקבוצה השקיעו ברכישת גלגל ספייר קומפקטי. מדובר בהשקעה שאינה זניחה ובהתחשב בעובדה שהאניאק אינו כולל מקום ייעודי לאחסון הצמיג (קומפקטי ככל שיהיה) זו אכן דילמה. האם להשקיע את הסכום ואיפה לאחסן את הצמיג הרזרבי ?
ראשית יש לשים לב לרכוש ממקום אחראי ושבוודאות אתם יודעים שהצמיג מתאים לאניאק, הן מבחינת עומס משקל והן מבחינת התאמה פיזית (ברגי הידוק והתאמה למכלולי הרכב).
*כמו כן שימו לב לגודל הכולל של צמיג הספייר - תעשיית הצמיגים ממליצה שקוטר צמיג הספייר לא יפחת מהצמיגים הסטנדרטיים ברכב בלמעלה מ3%...
*חישוב קוטר הצמיג בס"מ מבוצע כך:
לדוגמא צמיג אחורי ECOSUITE - מידות הצמיג הן: 255/45R20
והחישוב לקוטר גלגל כולל הוא: 255*45%=114.75 מ"מ > 4.5 אינצ' זה "גובה" הצמיג (מעל החישור) ולכן סה"כ קוטר הגלגל הוא קוטר החישור (20 אינץ) + פעמיים "גובה" הצמיג 2x4.5 אינץ = 29 אינץ'. כך שבגדול לא רצוי לרדת מקוטר כולל של 28 אינץ'.
אגב שימו לב למידות הספייר במדבקת היצרן על דופן הרכב (145/80R19) קוטר הגלגל הזה הוא 28.1 אינץ', כמובן במגבלות ההמלצה של לא פחות מ 28 אינץ'.
אין משמעות לקוטר החישור כשלעצמו (17/18/19) אלא לקוטר הגלגל הכולל.
לאחר שוידאנו שהגלגל ספייר מתאים ישנם מספר דגמים לשיקולכם:
1. גלגל"בייגלה" עם חישור אלומיניום, זו בחירת הרוב, הצמיג דק יחסית (14.5 סמ) ובקוטר כולל של 72 ס"מ. קל משקל ועלותו כ 1700 ש"ח כולל ערכת כלים, ג'ק שמתאים למשקל הרכב ותיק נשיאה.
בגודל הזה יש לעגן את הגלגל בשכיבה על רצפת תא המטען והוא יתפוס את מרבית שטח הרצפה.
יש חברים שהגביהו את הרצפה בכ 5 ס"מ ואחסנו את הגלגל מתחת לרצפה ע"ח תאי האחסון שהיו קיימים שם.
2. גלגל בייגלה עם חישור ברזל - החישור אינו מאלומיניום אלא מברזל וזה בא לידי ביטוי במשקל הגלגל כולו. ההבדל במשקל משמעותי וגרסה זו זולה בכ 500 ש"ח. מי שדואג לבריאות הגב שלו בהחלט מומלץ על גלגל האלומיניום היקר יותר.
3. הגלגל "המתקפל" - אופציה נוספת, פחות נפוצה כי לא כולם מכירים ולא נמכר בכל מקום. זו אופציה מעניינת - גלגל "מתקפל", יתרונו הוא בגודל, קוטרו 50 ס"מ בלבד כשהוא מקופל ועוביו 20 ס"מ. 50 ס"מ זה בדיוק הגובה בתא המטען בין הרצפה לכיסוי תא המטען כך שתיאורטית (טרם בדקתי) ניתן לעגן את הצמיג בתא המטען בעמידה צמוד לאחת הדפנות ולסגור את הכיסוי. החיסרון הוא כמובן שבזמן אירוע יש לנפח אותו קודם, מה שעשוי לגזול עוד כ 10 דקות מזמננו בשעת הצורך. משקל ומחיר דומה לבייגלה אלומיניום. מבחינתי אכן התלבטות בין 1 ל 3.
לפרטים נוספים ניתן לפנות לגיא מנשקו בטלפון 053-553-1111 (ציינו שאתם מהקבוצה והוא יוכל להתאים לכם את הפתרון המתאים ובמחירים מועדפים לחברי הקבוצה). גיא מומלץ בחום ע"י חברי הקבוצה שהתנסו בשירותיו.
תגובות
הוסף רשומת תגובה