אז מה עדיף B או D?

אז מה עדיף B או D?



הרבה יגידו B בבטחון מלא ״יותר רגנרציה ופחות משתמש בבלמים”

אז נתחיל בתשובה: לא תמצאו בשום מקום פורמלי (ספר הרכב, אתר סקודה וקבוצות מקצועיות) המלצה לכאן או לכאן בהיבטי אנרגיה ובלאי בלמים. ההתייחסות שתמצאו היא: ״העדפת ונוחות הנוהג״.

ההסבר הוא שתדמיינו שישנה בדוושת ההאצה נקודת איזון. ב D1 היא בעזיבת הדוושה. כלומר ב 0% מהלך דוושה. ב B שהיא מקבילה ל D3 נניח לשם הדוגמא שנקודת האיזון הזו מצוי ב 10% דוושת האצה לחוצה. 

ושוב לצורך הדוגמא D2 תהיה ביניהן, כלומר ב 5% דוושה לחוצה (האחוזים לצורך ההמחשה בלבד).

נקודת האיזון הזו היא הנקודה בה לא תראו קו ירוק (של צריכת אנרגיה מהסוללה למנוע) ולא קו כחול (בעת האטה - טעינת אנרגיה מהמנוע לסוללה). זהו מצב שיוט, כמו שתראו במצב D1 כשתעזבו את הדוושה בכביש פתוח.

ולכן בהיבטי רגנרציה בפועל אין הבדל (או שהוא זניח מאוד) בין המצבים. קשה לשייט במצב B כי צריך להחזיק את הרגל בנקודת האיזון של הדוושה. אנחנו לא מדוייקים עד כדי כך, ולכן נזגזג קצת מעל וקצת מתחת המהירות הרצויה ולעולם נצרוך יותר משנטען חזרה, מצד שני בבלימה מיד עם הרמת הרגל מההאצה, מתחילה רגנרציה. ועם D יקח לנו כחצי שניה ללחוץ על הבלם.

מה לגבי הבלמים? אז זהו שבכל מצב בלחיצה על דוושת הבלם, הרכב דבר ראשון מאחזר מקסימום אנרגיה ומתחיל להפעיל את הבלמים מנקודה מסוימת כאשר הרגנרציה לבדה לא תספק מספיק כח בלימה. גם אם תנהגו ב B והרכב לפניכם יעצור בפתאומיות, אתם כבר יודעים שכח הבלימה במצב B לבדו - לא יבלום את הרכב בעוצמה ובמהירות הנדרשת. 

לחיצה עדינה על דוושת הבלם אפילו לא תפעיל את הבלמים ותשתמש בבלימת המנוע (תוך כדי ניצול ביצוע רגנרציה).

ולכן קשה מאוד לפסוק מה עדיף וההמלצה של סקודה היא ״לפי נוחות הנהג״.


SB


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כללי הקהילה וקישורים לקבוצות

שדרוגי מולטימדיה